Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van SOG!

Op deze pagina zie je een aantal posts van onze Facebook pagina over activiteiten en nieuwtjes binnen SOG.

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Hoger onderwijs en universiteit
701

SOG is dé studievereniging voor studenten van de opleidingen gebarentaal en andere geïnteresseerden.

Opdracht 13 Vertel over je hobby(‘s). Maak een filmpje waarbij je hierover verteld (in Gebarentaal), maak er een foto van of schrijf er een stukje over. Post dit in de comments onder dit filmpje. Mijn hobby? Lezen! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 12 Wie kan het snelst zijn bed opmaken? Neem tijdens je bed opmaken de tijd op en deel de tijd hieronder! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 11 heeft te maken met jou favoriete gebaar. Die van mij (Noortje) is het gebaar KWAL. Het ziet er zo leuk uit! Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw favoriete gebaar. Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Ook tijdens de zomervakantie moeten er SOG-momenten plaatsvinden. Zo zijn wij gister met het bestuur van 2019-2020 en 2020-2021 (op 1,5 meter afstand) in een lokaal op Padualaan 101 gaan zitten. Dit had je kunnen zien... Maar we zijn vergeten een foto te maken van onze prachtige besturen. Alle persoonlijke overdrachten waren al gedaan en nu is ook de overdracht van het hele bestuur achter de rug! Aangezien wij voor 2020-2021 nog niemand hebben die de taak van commissaris activiteiten op zich wil nemen, heeft Jarith (commissaris activiteiten 2019-2020) zijn functie overgedragen aan het gehele nieuwe bestuur zodat wij samen de nieuwe commissaris goed kunnen informeren over zijn/haar taken. Lijkt het jou leuk om deze functie van commissaris activiteiten te vervullen? Solliciteer dan en misschien kom jij wel in het bestuur van 2020-2021! (Iedereen die studeert aan het IGT&D mag solliciteren, ook als je in september pas begint!) Ben je geïnteresseerd maar wil je eerst nog meer informatie of heb je vragen over deze functie? Voel je vrij om ons hierover te mailen naar com.activiteiten@SOGebarentaal.nl Wil je gelijk solliciteren? Dat kan ook! Schrijf een motivatiebrief en stuur deze naar voorzitter@SOGebarentaal.nl

Opdracht 10 Maak zelf een smoothie en post hiervan een foto én het recept in de comments (of stuur het per mail). Ik ben nieuwsgierig naar wat jullie gaan maken! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 9 Door de Corona crisis zitten mensen nu vaak thuis. Daarom gaat opdracht negen over je favoriete plek in huis. Maak een foto van deze plek en deel het met ons. Mijn (Hanna) favoriete plek is in het hoekje op de bank, maar daar horen wel een kleed en een boek bij! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 8 Maak een selfie met een ijsje! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 7 Wat is jou favoriete vakantie plek? Die van mij (Leonie) is Fiji. Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 6 Maak iets! Het maakt niet uit wat, je mag het zelf bedenken. Laat je creativiteit stralen! Je kan bijvoorbeeld iets schilderen, tekenen of naaien. Je kan zelf kiezen. Máár je moet de kleur rood gebruiken. Als je klaar bent met bijvoorbeeld je schilderij, maak hier dan een foto van en plaats het in de comments onder dit filmpje. Maar bewaar je kunstwerk goed! Het is mogelijk dat wij ze namelijk gaan verzamelen en op de 4de verdieping zullen ophangen. Succes! Toevoeging: Het kunstwerk mag maximaal 10x10 cm zijn. Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 5 Hoi! Tijd voor de volgende opdracht. Wij zijn nieuwsgierig wanneer jullie vrolijk zijn of waardoor. Zelf word ik (Jarith – commissaris activiteiten) vrolijk van planten! Misschien weten sommige van jullie dit al. Vertel ons op Facebook waar jij vrolijk van wordt. Leuk! Tot SOG! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Er is voor de duidelijkheid een nieuwe regel bijgekomen: 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet. Veel plezier met de volgende opdracht! Opdracht 4 Maak je favoriete recept en maak foto’s van alle stappen! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 3 Heb je bijvoorbeeld een boek, film, serie of bordspel waar je van houdt? Maak dan een filmpje waarin je erover verteld, maakt een foto ervan of schrijf een stukje erover. Post dit in de comments onder dit filmpje! Succes! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 2 Vandaag ga je een activiteit doen. Maar… niet zomaar een activiteit. Het is de bedoeling dat je een activiteit kiest die je normaal nooit doet, en daarbij dus uit je comfortzone stapt! Succes! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Opdracht 1. Maak een foto van de beste aankoop die je ooit hebt gedaan. Die van Manon (onze secretaris intern) is een verstelbare haarklem. Handig! Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou! 5. Ook als er een nieuwe opdracht is dan mag je de vorige opdrachten nog steeds doen! Ze sluiten niet.

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Ons bestuur is al druk bezig met een heus SOG-tijdschrift! Hierin komen bijvoorbeeld artikelen, interviews, producten en natuurlijk zelfgemaakte puzzels. Wil je helpen om ons tijdschrift te vullen en wil je je niet vervelen tijdens deze vakantie-loze vakantie? Doe dan mee met de opdrachten die elke maandag en donderdag op onze social media zullen verschijnen. Spelregels: 1. Plaats je reactie in de comments op Facebook. Heb je geen Facebook? Dan kan je het mailen naar secretaris@sogebarentaal.nl 2. Bloopers zijn altijd welkom! 3. Inzendingen kunnen in het tijdschrift komen, wil je dit niet? Mail dit dan of zet het in je comment 4. Als je meedoet zou dat echt SOG zijn van jou!

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Onze commissaris activiteiten, Jarith, is super hard bezig met zijn scriptie. Waar kan je dit het beste uithouden? Lekker buiten in het zonnetje natuurlijk! ☀️💻

Bak jij ook mee? SOG organiseert vrijdag 5 juni om 19:30 een “bakken in quarantaine” activiteit! Kijk het filmpje en de informatie in het Facebookevenement voor alle informatie! (Link naar het evenement staat in de comments)

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Gisteren is het bestuur 2020/2021 officieel ingestemd! Wij wensen hen heel veel plezier en succes het komende bestuursjaar🎉♥ Voorzitter - Sjoerd Penningmeester - Julia W Secretaris intern - Manon Secretaris extern - Julia K Commissaris onderwijs - Rehana

Hoi allemaal! Zet je bier, wijn of frisdrank alvast koud, want wij van SOG mogen zaterdag 23 mei mee doen met het Digitale Gebarencafé Nederland! Wat organiseren wij? De SOG Pubquiz!!! Het begint om 20:00 uur en elk uur (20:00, 21:00, 22:00) begint er een nieuwe ronde. Als je mee wilt doen, kan je je inschrijven door op de link hieronder te klikken. Iedereen is welkom! Wij hebben er al zin in! 🥳🥳 Zien we je daar? Nog niet aangemeld? Klik op de link!⬇️ teams.microsoft.com/join/a7bdlgewqh1g Ps. De link naar het evenement vind je in de comments

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Onze penningmeester Hanna is super druk met school en heeft haar bank omgetoverd tot thuiswerkplek. Net zoals haar bed, de eettafel en de bar overigens, want we hebben allemaal wat afwisseling nodig natuurlijk!

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Na alle online lessen is het tijd voor ontspanning! Onze secretaris intern, Manon, doet dit door te wandelen, katten te knuffelen (de kat was er minder blij mee) en natuurlijk lekker te eten!!

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Achter de schermen wordt hard gewerkt om aankomende studenten kennis te laten maken met SOG! Wel jammer dat onze secretaris extern, Jytte, pas na anderhalve minuut filmen erachter komt dat iedereen haar joggingbroek kan zien en haar hoofd niet in beeld is....

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Noortje, onze commissaris onderwijs, heeft een complete werkplek gecreëerd, natuurlijk inclusief dekentje. Zo'n goede werkplek is ook wel nodig, want ze is weer druk bezig met een kleine verrassing voor onze SOG'ers!

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal - SOG

Ook de bestuursleden van SOG zitten thuis en moeten dingen bedenken om zichzelf bezig te houden. Leonie, onze voorzitter, speelt daarom maar gewoon verstoppertje achter haar pas gekochte planten!

Studieverenigingen zitten ook nu niet stil! Hebben jullie ons boek en filmpje al gezien?

59 x bekeken 2 x vandaag