Over SOG

SOG is dé studievereniging voor alle studenten gebarentaal en andere geïnteresseerden. Dus studeer je aan het IGT&D? Volg je de minor Taal en Cultuur Nederlandse Gebarentaal? Of vind je het leuk om samen meer te leren over gebarentaal? Word dan vooral lid!

Studievereniging Opleidingen Gebarentaal of Studie Ontwijkend Gedrag? Wij organiseren leerzame en formele activiteiten die verdieping geven in onder andere de dovengemeenschap, gebarentaal en het toekomstige werkveld. Maar naast het harde studeren is ontspannen ook belangrijk. Hier bieden wij ook een mogelijkheid voor waarbij wij de link met gebarentaal en Dovencultuur niet verloren laten gaan. Vanaf nu kan je dus SOG-en zonder je schuldig te voelen!

SOG is er niet alleen voor studenten gebarentaal (tolk, schrijftolk, leraar, minor), maar ook voor iedereen die affiniteit heeft met gebarentaal en het leuk vindt om met een groep studenten activiteiten te ondernemen.

Hieronder kun je alle informatie vinden over SOG, haar bestuur, commissies en haar geschiedenis en toekomstplannen.

  • De drie (hoofd)doelstellingen van SOG en de doelen van het desbetreffende bestuursjaar worden op de pagina Doelstellingen uitgelegd.
  • Op de pagina Mijlpalen kun je zien hoe de oprichting heeft plaatsgevonden en wat de belangrijkste momenten tot nu toe zijn.
  • Wie zitten er in het bestuur? Neem een kijkje op de pagina Bestuur.
  • Bij Commissies vind je een overzicht van de commissies die SOG heeft.
  • Alle officiële stukken, zoals de statuten en het huishoudelijk reglement zijn terug te vinden op de pagina Beleidsstukken.